Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem:
https://hdl.handle.net/20.500.12955/738
Título : | Camu-camu - Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh |
Autor : | Castro Gómez, Juan Carlos Maddox, J. Dylan Imán Correa, Sixto Alfredo |
Fecha de publicación : | 2-feb-2018 |
Resumen : | Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh (common name camu-camu) is an Amazonian fruit shrub that produces several nutritional compounds such as essential amino acids, essential fatty acids, vitamins, and minerals. Also, it contains several health-promoting phytochemicals with powerful antioxidant and antiinflammatory properties, due to phenolics, vitamin C, and betulinic acid. In addition, it has been shown to have hepatoprotective, antimicrobial, and antimalarial activity. Finally, it is best known for its high content of vitamin C. |
Palabras clave : | Camu-camu Myrciaria dubia Frutas tropicales Frutas exóticas Vitamina C |
Editorial : | Academic Press |
Citación : | Castro, J. C.; Maddox, J. D. & Imá, S.A. (2018). Camu-camu—Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh. En: Exotic Fruits Reference Guide, Sueli Rodrigues, Ebenezer de Oliveira Silva y Edy Sousa de Brito, eds. Academic Press, pp.97-105. doi: 10.1016/B978-0-12-803138-4.00014-9 |
URI : | http://repositorio.inia.gob.pe/handle/20.500.12955/738 |
metadata.dc.identifier.doi: | http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-803138-4.00014-9 |
ISBN : | 9780128031537 |
metadata.dc.subject.ocde: | Biotecnología Agrícola y de alimentos |
Aparece en las colecciones: | Capítulos de Libros |
Ficheros en este ítem:
Fichero | Descripción | Tamaño | Formato | |
---|---|---|---|---|
Castro-et-al_2018_CamuCamu.pdf | 177,35 kB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Los ítems del repositorio están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.