Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: https://hdl.handle.net/20.500.12955/738
Título : Camu-camu - Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh
Autor : Castro Gómez, Juan Carlos
Maddox, J. Dylan
Imán Correa, Sixto Alfredo
Fecha de publicación : 2-feb-2018
Resumen : Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh (common name camu-camu) is an Amazonian fruit shrub that produces several nutritional compounds such as essential amino acids, essential fatty acids, vitamins, and minerals. Also, it contains several health-promoting phytochemicals with powerful antioxidant and antiinflammatory properties, due to phenolics, vitamin C, and betulinic acid. In addition, it has been shown to have hepatoprotective, antimicrobial, and antimalarial activity. Finally, it is best known for its high content of vitamin C.
Palabras clave : Camu-camu
Myrciaria dubia
Frutas tropicales
Frutas exóticas
Vitamina C
Editorial : Academic Press
Citación : Castro, J. C.; Maddox, J. D. & Imá, S.A. (2018). Camu-camu—Myrciaria dubia (Kunth) McVaugh. En: Exotic Fruits Reference Guide, Sueli Rodrigues, Ebenezer de Oliveira Silva y Edy Sousa de Brito, eds. Academic Press, pp.97-105. doi: 10.1016/B978-0-12-803138-4.00014-9
URI : http://repositorio.inia.gob.pe/handle/20.500.12955/738
metadata.dc.identifier.doi: http://dx.doi.org/10.1016/B978-0-12-803138-4.00014-9
ISBN : 9780128031537
metadata.dc.subject.ocde: Biotecnología Agrícola y de alimentos
Aparece en las colecciones: Capítulos de Libros

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
Castro-et-al_2018_CamuCamu.pdf177,35 kBAdobe PDFVisualizar/Abrir


Los ítems del repositorio están protegidos por copyright, con todos los derechos reservados, a menos que se indique lo contrario.